Сачекајте моменат!!!Општина Беочин
Електронско гласање за предложене предлоге за буџет је завршено
  • Поштовани суграђани,
  • Гласање за предложене пројекте у оквиру програма партиципативног буџетирања је завршено у четвртак, 30. новембра у 14 часова.
  • Коначне резултате електронског гласања можете погледати у табели у наставку.
  • Хвала вам на учешћу!
Коначни резултати електронског гласања:
ПредлозиПроценат гласоваБр. глас.
1) ШКОЛСКИ ОРМАРИЋИ ЗА ОСНОВНУ ШКОЛУ „ЈОВАН ГРЧИЋ МИЛЕНКО“ (МЗ Беочин град) 60,00% 129
2) АМБИЈЕНТАЛНА УЧИОНИЦА И ЛЕПШЕ ДВОРИШТЕ ЗА УЧЕНИКЕ ОШ "Јован Поповић", Сусек (МЗ Сусек) 15,35% 33
3) Pošumljavanje Plante (МЗ Беочин град) 7,91% 17
4) Uređenje parka u Lugu (МЗ Луг) 3,26% 7
5) Sanacija zavicajnog muzeja u Cerevicu (МЗ Черевић) 13,49% 29

Предлог бр. 1) ШКОЛСКИ ОРМАРИЋИ ЗА ОСНОВНУ ШКОЛУ „ЈОВАН ГРЧИЋ МИЛЕНКО“
МЗ Беочин град
Основно и средње образовање
ШКОЛСКИ ОРМАРИЋИ ЗА ОСНОВНУ ШКОЛУ „ЈОВАН ГРЧИЋ МИЛЕНКО“
Поштовани, Обраћамо Вам се као родитељи деце из Основне школе „Јован Грчић Миленко“ са надом да ћете наш предлог за набавку школских ормарића моћи да уврстите у план буџета за 2024. годину. У протеклом периоду имали смо прилику да се уверимо у потребе ученика школе који су међу својим вршњацима покренули иницијативу и петицију да се обезбеде ормарићи како би им се олакшале школске торбе које у појединим случајевима имају тежину и до 12 килограма. Поменуту петицију потписало је око 170 ученика из Беочина и околних места. Имајући у виду да као родитељи сведочимо бројним изазовима са којима се савремене генерације ђака суочавају када је у питању количина уџбеника и радних материјала потребних за реализацију наставе, свесни смо да деца школског узраста свакодневно носе школске торбе које су за њих претешке и често доводе до замора и нездравог оптерећења кичме што дугорочно оставља последице на њихово здравље и телесно држање. Набавка школских ормарића би значајно олакшала све ово, посебно у случају деце која свакодневно путују или дуго пешаче до школе како би спремни стигли на наставу. Истовремено, постојање ормарића у школи никога од ученика не би обавезивало да оставља књиге у школи већ је то само могућност која може бити корисна великом броју деце. Простор школе био би оплемењен а згодни су и за одлагање опреме за физичко, материјала за ликовно и др. Родитељи су организаовали акције набавке ормарића на нивоу појединих одељења и школа па су до сада две учионице у малој школи у Беочину решиле ово питање као и цело подручно одељење школе у Раковцу. Преостале су подручне јединице школе које се налазе у Беочин селу и Черевићу као и централна школа (изузев две учионице које имају ормариће) у Беочину а број ученика који треба узети у разматрање је 911. Зато Вас молимо да нас, сходно Вашим могућностима, подржите и евентуално помогнете да реализујемо ову идеју буџетом локалне самоуправе за 2024. годину. Савет родитеља и ученици Основне школе „Јован Грчић Миленко“

Предлог бр. 2) АМБИЈЕНТАЛНА УЧИОНИЦА И ЛЕПШЕ ДВОРИШТЕ ЗА УЧЕНИКЕ ОШ "Јован Поповић", Сусек
МЗ Сусек
Основно и средње образовање
АМБИЈЕНТАЛНА УЧИОНИЦА И ЛЕПШЕ ДВОРИШТЕ ЗА УЧЕНИКЕ ОШ "Јован Поповић", Сусек
Док су напољу деца су ангажованија у процесу учења.Настава изван учионице назива се амбијентална настава, чији је циљ учење откривањем у непосредном животном окружењу. Учење у природи обилује међупредметним повезивањем, као и развојем одговорног односа према околини и одговорног односа према здрављу. Помозите да створимо кутак - учионицу за учење на отвореном, уредимо и озеленимо двориште наше школе. Пробудимо мотивацију, радозналост и жељу за новим сазнањима ученика наше школе у природи.

Предлог бр. 3) Pošumljavanje Plante
МЗ Беочин град
Паркови
Pošumljavanje Plante
Poštovani, Naselje Planta (lat.naziv planta-biljka) nosi naziv jer je krasi raznovrsno rastinje i drveće.Usled starosti sadnica i vremenskih neprilika, ova zelena oaza u Beočinu polako isčezava, te stoga smatram da je neophodno njeno pošumljavanje i ozelenjavanje novim sadnicama drveća. Imamo park prirode koji izgleda dovoljno ne poznajemo a svi možemo da uživamo. Tome dodati možda još koju klupu u boji i eto nama svima uživanja i jedne lepe šetnje. U nadi da ćete razmotriti moju ideju i izaći u susret, Srdačan pozdrav, Sanja Jakopović

Предлог бр. 4) Uređenje parka u Lugu
МЗ Луг
Паркови
Uređenje parka u Lugu
Posle jakog olujnog ne vremena, koje je zadesilo i selo Lug, ne ophodno je uklanjanje starih i ošumljavanje novim sadnica a lipe.

Предлог бр. 5) Sanacija zavicajnog muzeja u Cerevicu
МЗ Черевић
Култура и информисање
Sanacija zavicajnog muzeja u Cerevicu
Sanacija krova i zidova da bi se muzej ponovo otvorio i vratili eksponati koji su odneseni zbog losih uslova.